SUSRET MLADIH KEMIČARA

Poštovani,

s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju koja je u svim područjima Republike Hrvatske omogućila ublažavanje mjera u suzbijanju epidemije bolesti COVID-19, iznimna nam je čast izvijestiti Vas o održavanju 7. susreta mladih kemičara u okviru međunarodnog znanstveno-stručnog skupa 18. Ružičkini dani (Vukovar, 16. – 18. rujna 2020.).

Susret mladih kemičara održava se od 2008. godine, zahvaljujući inicijativi prof. Ivanke Miličić. U sklopu Susreta učenici srednjih škola uz pomoć svojih mentora predstavljaju radove iz područja kemije, a nagrađuju se tri najbolja. Do sada su sudjelovale srednje škole iz Vukovara, Osijeka, Vinkovaca, Đakova, Slavonskog Broda, Žepča, Zagreba i Kutine. Uz promicanje izvrsnosti, interdisciplinarnosti, originalnosti i inovativnosti u znanstvenim istraživanjima, koja trebaju biti povezana s gospodarstvom i industrijskim potrebama, cilj Ružičkinih dana je i usmjeriti učenike i mlade prema tehničkim i prirodnim strukama, osobito kemiji.

Pozivamo Vas da svojim sudjelovanjem doprinesete tim ciljevima i nastavite tradiciju mnogih naših izvrsnih pojedinaca poput nobelovaca Ružičke i Preloga!

Važno je istaknuti da će Znanstveno-organizacijski odbor osigurati provođenje svih potrebnih mjera zaštite za sudionike Konferencije prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite. U tu će svrhu broj posjetitelja biti ograničen, sjedala će biti označena u skladu s preporučenom fizičkom udaljenosti od 1,5 m među posjetiteljima. Prostori će biti prozračeni i dezinficirani, a na ulazu u dvoranu bit će osigurani sredstva za dezinfekciju i zaštitne maske.

Veselimo se Vašemu dolasku u Vukovar i srdačno Vas pozdravljamo!

Prof. dr. sc. Ante Jukić
Predsjednik Znanstveno-organizacijskog odbora

Kontakti za informacije i prijave:

Doc. dr. sc. Dajana Kučić Grgić, e-pošta: dkucic@fkit.hr (Zagreb)

Ivana Lauš, e-pošta: ivana.laus@ptfos.hr (Osijek)

Ivanka Miličić, prof., e-pošta: hrvatski.dom.vukovar@vu.t-com.hr (Vukovar)

 

Napomena: U slučaju promjene epidemiološke situacije koja bi dovela do nemogućnosti održavanja 18. Ružičkinih dana, Znanstveno-organizacijski odbor pripremio je i mogućnost održavanja kao e-konferencije, o čemu ćete biti pravodobno obaviješteni.

 

POZIV

 

  Poziv

 

POKROVITELJ

Zaklada HAZU

 

UZ POTPORU

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Ministarstvo poljoprivrede Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja FKIT

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera Osijek Sveučilište u Zagrebu Grad Vukovar Hrvatski dom Vukovar Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru

 

ZLATNI SPONZORI

PLIVA HRVATSKA d.o.o. INA-Industrija nafte, d.d.

 

SREBRNI SPONZORI

XELLIA d.o.o. Shimadzu d.o.o. Tetra Pak d.o.o.

 

BRONČANI SPONZORI

KEFO d.o.o. Karolina d.o.o.

SPONZORI, DONATORI, IZLAGAČI

Borovo d.d. LKB Vertriebs Ges.m.b.H. Kobis d.o.o. Key project d.o.o.
Agroproteinka d.d. Hrvatski kišobran MBO Biro d.o.o. Merck d.o.o. Medical Intertrade d.o.o. Varteks d.d. Alphachrom d.o.o.AnAs d.o.o.Ru-Ve d.o.o.Veleučilište u PožegiKemolab d.o.o.Primalab d.o.o.Muzej vučedolske kultureTuristička zajednica Grada Vukovara

Važni datumi

1. srpnja 2020.
Prijava sudjelovanja i
dostava sažetka


15. srpnja 2020.
Obavijest o prihvaćanju rada


20. srpnja 2020.
Uplata nižeg iznosa kotizacije


1. rujna 2020.
Dostava *.pdf formata posterskog priopćenja


1. studenoga 2020.
Dostava cjelovitih radova